"Bαδίζοντας σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις ... σε έναν κόσμο με γνώση ... σε έναν κόσμο που εγώ & εσύ θα είμαστε ίσοι ..." E.D.

"Η κατάθλιψη και ο μαύρος σκύλος "



Πολύ συχνά ακούμε την φράση " Αυτός έχει κατάθλιψη ... " τι σημαίνει όμως αυτό; Είναι η κατάθλιψη τόσο ισχνή ποσοτικά αριθμητικά στον πληθυσμό ή την
λύπη - στεναχώρια και την εκάστοτε διαταραχή διάθεσης την ονομάζουμε κατάθλιψη; Είναι ήδη γνωστό πως εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο αντιμετωπίζουν από ελαφρυά  έως βαριά μορφή κατάθλιψης και πολλοί από αυτούς δεν μιλούν προς τα έξω, ζητώντας βοήθεια. 

Αρχικά η κατάθλιψη είναι μια ψυχική νόσος η οποία εμφανίζεται στην ζωή του ανθρώπου έχοντας ως κύρια χαρακτηριστικά της την κακή διάθεση, την χαμηλή αυτοεκτίμηση, την έντονη ματαίωση, την απουσία ενδιαφέροντος ή ευχαρίστησης σε δραστηριότητες και καταστάσεις. Η κλινική κάταθλιψη διαρκεί πάνω από 2 - 3 εβδομάδες, όπου χρήζει άμεσης παρέμβασης και υποστήριξης. Κάθε είδους διαταραχή διάθεσης χρήζει άμεσης παρέμβασης και υπόστηριξης τόσο από το οικογενειακό περιβάλλον, όσο και από ειδικά καταρτισμένο ειδικό επιστημονικό προσωπικό. 

Η κατάθλιψη μπορεί να πάρει πολλές μορφές, μπορεί να εμφανιστεί ως ψύχωση, παραίσθηση - ψευδαίσθηση, μανία κ.α. Μπορεί όμως να πάρει και μια τρομακτική πορεία - εξουθενωτική για τον άνθρωπο και αυτή θα δούμε στο παρακάτω βίντεο. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως η αναγνώριση μιας κατάστασης και η αναζήτηση βοήθεια για την αντιμετώπιση της είναι ένα βήμα  προς την "ΑΝΑΡΡΩΣΗ" .... 



Σχόλια