"Bαδίζοντας σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις ... σε έναν κόσμο με γνώση ... σε έναν κόσμο που εγώ & εσύ θα είμαστε ίσοι ..." E.D.

"Τα όνειρα που εκπληρώνονται .."



   "Αν θες να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή, εξάρτησέ την από ένα στόχο, όχι από ανθρώπους ή αντικείμενα",  Α.Αϊνστάιν. 


  Μια ευτυχισμένη ζωή "εξαρτημένη" από έναν στόχο, ένα όνειρο, μια επιθυμία .... για ένα διαφορετικό κόσμο, μια διαφορετική ζωή. Η "εξάρτηση" αυτή, διαφέρει από την εξάρτηση που έχουν κάποιοι συνάνθρωποι μας σε άλλους ανθρώπους ή ακόμα και  σε αντικείμενα. Δεν είναι βλαβερή, αλλά ωφέλιμη για να πορευτούμε ακόμα δυνατότεροι και γεμάτοι με εφόδια στον δύσκολο δρόμο της ζωής που καλούμαστε να διασχίσουμε. 
  Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να κατακτήσουν καθημερινά τον στόχο που έχουν βάλει στην ζωή τους. Αντίστοιχα, πολλοί είναι εκείνοι, τους οποίους δεν αναφέρεται πουθενά τι είδους αντιξοότητες - δοκιμασίες κλήθηκαν να περάσουν για να κατακτήσουν τον στόχο τους. Και εκείνοι που προβάλλονται για να εμπνεύσουν. Σε όλες τις περιπτώσεις, όλοι οι οποίοι συνεχίζουν παρά τα εμποδία που τους ορθώνονται μπροστά τους, τους  αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.  
  Ένα παράδειγμα τέτοιας περίπτωσης που προβλήθηκε για την επίτευξη του στόχου του, παρά τα εμπόδια που κλήθηκε να περάσει , είναι ο Δημήτρης Μπουλερός. Ο Δ. Μπουλερός είναι ένα κωφό άτομο, το οποίο ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών , και ορκίστηκε στην νοηματική γλώσσα. Ο εν λόγω φοιτητής κατάφερε να επιτύχει το όνειρο του και να διακριθεί μιας και ολοκλήρωσε την σχολή του, έχοντας υψηλή βαθμολογία. Ο Δ.Μ. προσαρμόστηκε σε ένα δυσκολότερο περιβάλλον για αυτόν για να επιτύχει τον στόχο του. Δεν τα παράτησε, αλλά συνέχισε παρά τις όποιες αντιξόοτητες συνάντησε. 
  Να σημειώσω εδώ πως, πολλές φορές προσπαθούμε να επιτύχουμε τους στόχους και τα όνειρα μας αλλά δεν επιτυγχάνουμε πάντοτε. Αυτή η "μη επιτυχία" δεν αποτελεί "αποτυχία", αλλά ένα ακόμα εμπόδιο που πρέπει να μας ενθαρρύνει να συνεχίζουμε και να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο. 
  Θα ήθελα να κλείσω με το εξής : 

"Μην τα παρατάτε ποτέ τα όνειρα σας, να τα κυνηγάτε πάντοτε .... " 
   


Σχόλια