"Bαδίζοντας σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις ... σε έναν κόσμο με γνώση ... σε έναν κόσμο που εγώ & εσύ θα είμαστε ίσοι ..." E.D.

"Αγγίζουμε" τα έργα τέχνης στο μουσείο Πράδο στη Μαδρίτη...



"Αγγίξτε το Πράδο "






 Η επίσκεψη σε ένα μουσείο ενέχει πάντοτε τη γνώση, αλλά και την περιέργεια για τα εκθέματα, τα οποία προβάλλονται μπροστά μας μετά από τόσα χρόνια. 
 Ποιος δεν είχε την περιέργεια να ακουμπήσει ένα έκθεμα, έστω να το αγγίξει για να νιώσει την υφή του; 
 Εγώ δεν σας κρύβω πάρα πολλές φορές, ήθελα να αγγίξω αυτό που έβλεπα μπροστά μου, το οποίο θαύμαζα τόσο για την ομορφιά του, όσο για την ιστορία αλλά και την διαχρονικότητα του στο χώρο και χρόνο. 
 Παρ' όλα αυτά, όταν έφευγα από ένα μουσείο ποτέ δεν κατάφερνα να αγγίξω τίποτε,γιατί φυσικό ήταν να απαγορεύεται να αγγίζουμε εκθέματα που μπορεί να ήταν και πολλών χιλίων ετών ... εκτός βέβαια από την επίσκεψη μου στο μουσείο τυφλών στο ΚΕΑΤ.  Πέρα από το ΚΕΑΤ, μπορούμε να αγγίξουμε έργα τέχνης και στο μουσείο Πράδο στη Μαδρίτη.

Το μουσείο Πράδο, το οποίο βρίσκεται στη Μαδρίτη και εκθέτει έργα σημαντικών ζωγράφων που πέρασαν από την ιστορία, πρωτοπορεί και παρουσιάζει εκθέτωντας έξι έργα τέχνης διάσημων ζωγράφων(Γκόγια, Ελ Γκρέκο, κ.α.) ,τα οποία θα μπορούν να εξερευνηθούν και από άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης. Το μουσείο Πράδιο αναιρεί τον κανόνα και προσπαθεί να "μεταφέρει" τους επισκέπτες του στην μαγεία των εκθεμάτων του.Μια μεγάλη πρόκληση για τους κατασκευαστές των ομοιομάτων για να φέρουν όσο πιο κοντά γίνεται τους ανθρώπους στην τέχνη. Μια κίνηση που ας ελπίσουμε να είναι η αφετηρία για την δημιουργία αντίστοιχων εργών στα μουσεία που βρίσκονται σε όλον τον κόσμο για τους επισκέπτες τους. 

Σχόλια