"Bαδίζοντας σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις ... σε έναν κόσμο με γνώση ... σε έναν κόσμο που εγώ & εσύ θα είμαστε ίσοι ..." E.D.

Braille Bricks= τουβλάκια Braille



Τουβλάκια: το αγαπημένο παιχνίδι όλων των ηλικιών. Με τα τουβλάκια τα παιδιά δημιουργούν, φέρουν την φαντασία τους μπροστά σε όλους τους μεγάλους. 

Τουβλάκια Braille: Με τα απλά τουβλάκια μπορούμε να δημιουργήσουμε ότι φανταστούμε, με τα τουβλάκια Braille δεν δημιουργούμε μόνο ότι μπορούμε να φανταστούμε , αλλά μπορούμε να μάθουμε  τα παιδιά με προβλήματα όρασης να μάθουν να διαβάζουν και να γράφουν ...


Ένας πρωτότυπος και δημιουργικός τρόπος ... που αποτελεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που τίθεται με την υποστήριξη του  ιδρύματος Dorina Nowill. Το 
Dorina Nowill  είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (Βραζιλία), με στόχο την κατάρτιση των εκπαιδευτικών που ασχολούνται με άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς και τη δημιουργία και εφαρμογή θεσμών και νόμων για τα άτομα αυτά.

Αξίζει να δοθεί έμφαση πως σε αυτό το πρόγραμμα έχει δοθεί η άδεια  Creative Commons “Attribution – ShareAlike 4.0 International”. Με αυτή την άδεια, δίνεται η δυνατότητα σε όλους να χρησιμοποιήσουν το σχέδιο δωρεάν, τόσο για αντιγραφή, όσο για αναδιανομή του υλικού ή αναπροσαρμογή  αρκεί να χρησιμοποιείται για τον ίδιο λόγο με τον αρχικό.
Δείτε την εφαρμογή του στο παρακάτω video: 






Hλεκτρονική Πηγή: 


http://www.braillebricks.com.br/ 

 


Σχόλια