"Bαδίζοντας σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις ... σε έναν κόσμο με γνώση ... σε έναν κόσμο που εγώ & εσύ θα είμαστε ίσοι ..." E.D.

Διαφημίσεις και Βία

 Διαφημίσεις και Βία 



Η προβολή της "βίας" είναι ένα σύνηθες φαινόμενο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ομοίως και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στις παραπάνω διαφημίσεις αναγνωρίζεται κάποια μορφή βίας, η οποία αυτή έμμεσα ή άμεσα καταστέλλεται ή αναπαράγεται.
ü  Κοινωνική διαφήμιση: Η βία φέρνει βία
Στην πρώτη περίπτωση ένα νεαρό παιδί δέχεται σωματική βία από την κοινωνία. Όταν μεγαλώσει, ασκεί και ο ίδιος βία στους «αδύναμους» άλλους.
ü            Διαφήμιση για τη Σχολική Βία
Η δεύτερη διαφήμιση αναφέρεται στη σχολική βία – bullying. Ένα φαινόμενο που μαστίζει την πλειονότητα των μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Στην παρούσα διαφήμιση, η σχολική βία εκδηλώνεται με την λεκτική χρήση επιθέτων, προσβλητικών για τον μαθητή και την μαθήτρια που πιθανώς να οδηγήσουν στην ματαίωση, αλλά και στο στιγματισμό σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Στο τέλος της παρούσας διαφήμισης γίνεται η προτροπή για αλλαγή θέσης και  παροχής βοήθειας.

ü  Διαφήμιση ΟΠΑΠ ΕΚΕ – “Θύμα” – Kατά της Βίας στα Γήπεδα
Στην τελευταία διαφήμιση, απεικονίζεται η βία στα γήπεδα. Πιο συγκεκριμένα σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, οι αθλητές δέχονται αόρατα χτυπήματα που τους ρίχνουν στο γρασίδι. Τα γήπεδα είναι ένα χώρος όπου η βία μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτη ροπή. 

Η προβολή και η άσκηση της βίας με οποιαδήποτε τρόπο συνήθως οδηγεί τα θύματα της, αλλά και τους θεατές αυτής, να γίνουν κατά κάποιο και  οι ίδιοι θύτες, αν δεν κάνουν κάτι να την αντιμετωπίσουν. 
Η βία μπορεί να αντιμετωπιστεί κυρίως με την κατάλληλη παιδεία και όχι με την αναπαραγωγή της. 

Σχόλια